Palačinky jsou nestárnoucí klasika, kterou milují děti, dospělí i staří. Jedná se o velmi jednoduché, ale přitom velmi oblíbené jídlo, které se dá udělat na milion způsobů. Zkrátka co domácnost, ti jiný recept. Ono ve finále se není čemu divit, v zásadě se jedná o mléko a mouku. Tyto dvě základní suroviny jsou pak většinou ozvláštněny o další suroviny.
Obvykle je tento velmi chutný pokrm podáván v malých kruzích poskládaných na sebe. Jednotlivé plátky jsou pak obvykle prokládány marmeládou nebo ovoce. Celou pyramidu pak zdobí bohatá obloha ovoce, šlehačky, zmrzliny nebo další marmelády.
Druhá varianta servírování je podstatně jednoduší. Jedná se o jednu velkou placku, která je přehnuta na půl. Zároveň je obvykle naplněna taktéž ovoce, nebo zmrzlinou. Nicméně servírovacích možností je celá řada a je zcela na vás, kterou variantu si vyberete. Nicméně znáte i tento netradiční recepty na palačinky? Určitě jej ochutnejte! Budete velmi překvapeni a je dosti možné, že ke svému původnímu receptu se již nevrátíte.
První netradiční variantou jsou banánové palačinky. Jedná se o velmi jednoduchá recept a je vhodný především v momentě, kdy vás přepadla nepřekonatelná chuť na tento pokrm a nemáte doma mouku. Zkrátka v mixeru rozmixujete banán a následně naředíte mlékem. Konzistenci si určete sami dle toho, jak jste zvyklí. Následně můžete dle chuti přidat vanilkový cukr, rum nebo další suroviny.
Tento recept je zároveň více než vhodný pro alergiky na vajíčka. Navíc pokud klasické mléko nahradíte rostlinným (obvykle sojovým nebo rýžovým nápojem), mohou si tyto palačinky dát i vegani, nebo alergicky na mléko. Samozřejmostí je, že jsou i přirozeně bezlepkové. Navíc banán celému pokrmu přidá nevídaný šmrnc a chuť. Zkrátka ideální, jednoduchá a přitom velmi chutná varianta palačinek pro alergiky!